Heti Keksz

Minden héten húzunk egy virtuális kekszet, amelynek a hátulján egy mondat van. Ezen gondolkodunk /dolgozunk egy hétig, és megosztjuk egymással a tapasztalatainkat.

Igyál is

Facebook oldalunk

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kávézzunk

"Nem csak keksszel él az ember..."

2012.03.26. 11:53 Paintermezzo

világítótorony

Címkék: siker önfegyelem következetesség célkitűzés céltudatosság

Amikor sikerrecepteket, sikertörténeteket hallasz, sokszor hangzanak el a kitartás, az akaraterő, a bátorság, a célkitűzés szavak. De vajon mit is jelentenek ezek pontosan? Sokmindent illetnek ezekkel a szavakkal, amik nem fedik a valót. Rossz érzéseid támadnak közben, lebecsülöd magad, szemrehányást teszel magadnak amiért "gyengébb" vagy, mint a sikeres ember, aki beszél. Ostorozod magad, amiért nem akarsz megtenni olyan dolgokat, amelyek ellenérzést váltanak ki belőled.
Egyet jegyezz most meg: rossz érzésektől kísért cselekvéssel nem lehet igaz, jó eredményeket elérni! A valóban hasznos dolgok megvalósítása közben mindig jól érzed magad, nem kell szenvedned, áldozatot hoznod. Ha kitűzted a célt, az onnét kezdve világítótoronyént kell álljon előtted a távolban. Forgolódhatsz, de mindig rátéved a tekinteted, s annak irányába mégy, ha haladsz is, meg szemmel is tartod. El fogod érni. A megteendő távot pedig el kell oszatnod olyan kis lépésekre, amelyeket könnyedén meglépsz nap mint nap. Nem kell erőlködnöd, és olyan kényelmetlenségeket okoznod magadnak, amelyek miatt rosszul éreznéd magad. Mindennap csak annyi mozgást tégy a célod felé, amennyi jó érzéssel tölt el! Az önfegyelem, a kitartás pedig valójában azt jelenti, hogy naponta észben tartod, mennyit kell lépj ma. Ehhez bizony hozzá kell szokni, míg rutinná válik. Ez alatt a tanulóidő alatt van szükséged a következetességre, amit önfegyelemnek is hívhatunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetikeksz.blog.hu/api/trackback/id/tr984340850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása